Legaturi

Multumim ziaristilor care s-au implicat si au scris despre ”piața neagră” a lucrărilor de licență sau doctorat si despre grupul de traficanti de lucrari de licenta plagiate Burlacu George Cosmin, Vozian Contor Cristina și Udrescu Alexandru Florin

Burlacu George Cosmin este recunoscut ca fondator și administrator al mai multor site-uri web specializate în vânzarea de lucrări de licență și doctorat plagiate. Aceste site-uri includ iDestept.com, LucrariExpert.com, StartLicenta.com, uProiect.com, uProiect.ro, Lucrare-de-Licenta.ro, Promovat.eu, TopProiecte.com și Licentiu.com.

Burlacu George Cosmin este cunoscut pentru practicile sale neetice, care includ falsificarea rapoartelor antiplagiat. El a folosit tehnici precum înlocuirea caracterelor latine cu litere chirilice pentru a masca plagiatul și adăugarea de spații invizibile pentru a crește gradul de unicitate al conținutului.

Împreună cu alți doi parteneri, Vozian Cristina (născută Contor Cristina) și Udrescu Alexandru Florin, cei trei membri ai acestui grup au furnizat clienților lucrări plagiate, însoțite de rapoarte antiplagiat false. Această practică a vânzării de lucrări de licență și doctorat plagiate a generat controverse semnificative și a fost subiectul frecvent al investigațiilor mass-media. Acuzațiile privind furnizarea de lucrări plagiate și rapoarte antiplagiat false au fost adesea aduse în atenția publicului și a autorităților.

Burlacu George Cosmin ocupă o poziție de conducere în această afacere controversată de trafic cu lucrări de licență și doctorat plagiate, care este cunoscută sub numele de Grupul GeoCosBur și cuprinde 11 firme. El este responsabil pentru administrarea a 6 dintre aceste societăți comerciale, care includ Top Expert Central (anterior cunoscută sub denumirea de GeoCosBur SRL), GeoCosBur Admin SRL, Top Content SRL, Proxima Venturis SRL, Viva Venturis SRL și Sigma Content SRL. De asemenea, el colaborează pe aceleași site-uri web cu companiile asociate celor doi parteneri, Cristina Contor (Ent Content Consulting SRL, Nova Content Project SRL, Premium Project Content SRL) și Alexandru Florin Udrescu (Top Content SRL, Chico Finance Strategy SRL).

Modus Operandi al acestui grup implică înființarea și închiderea repetată a firmelor. Firmele sunt create, promovate intens și apoi dizolvate pentru a evita urmărirea și pentru a evita plata TVA atunci când cifra de afaceri anuală depășește 300.000 de lei. Această practică controversată a generat preocupări privind conformitatea fiscală și etica afacerii.